(044) 257-77-37   (067) 240-98-28
(099) 441-82-82
Додати до кошика
Назва товару
10012,10 грн.
Новини
01.10.2022


Перед кожним сезоном ми обов'язково переглядаємо терміни придатності насіння. Всі позиції, у яких закінчується термін придатності ми уцінюємо. Термін придатності насіння вказано біля кожної позиції. Актуальну наявність акційного насіння можна подивитись тут.

31.03.2022 - 01.11.2023

Шановні клієнти! Ми поступово будемо відновлювати роботу нашого інтернет-магазину. Наразі, офіс працює по графіку: понеділок-субота, з 10:00 до 18:00. Перед приїздом обов'язково телефонуйте. Відправки робимо через Нову Пошту і Укрпошту. Відправка відбувається протягом кількох днів з моменту замовлення. Оформити замовлення можна на сайті, через Viber або за телефонами 067-240-98-28 та 099-441-82-82. Все буде Україна!!

03.12.2021

Різоми ахіменесів вже в наявності! Більш ніж 50 сортів. Махрові, прості, ампельні, кущові - кожен зможе обрати сорт, який йому до вподоби. Різоми різних розмірів. Ціна від 20 грн!

Головна Статті Проблеми проростання насіння

До списку статей

5 причин, чому насіння може не зійти:

Дуже низька температура. Насіння більшості теплолюбних рослин (перець, томати, кавун, диня, баклажан)гарно проростають при температурі +25оС-+30оС, а при температурі нижче +15оС можуть взагалі не прорости. А насіння моркви і петрушки, наприклад, можуть почати проростати і при +3оС-+5оС. Але все ж таки, оптимальною температурою проростання насіння для більшості культур є +21оС-+23оС.

Недостатньо вологий ґрунт. В перший час, коли насіння проростає, дуже важливо тримати ґрунт вологим і не допускати пересихання. Якщо сходи з’являться і ґрунт висохне – сходи теж пересохнуть, що призведе до їх загибелі. Оптимальною вологістю ґрунту прийнято вважати 80-90 %.

Надмірна вологість ґрунту. Зворотна ситуація до попередньої – сильно мокрий ґрунт. Надмірна вологість ґрунту може призвести до гниття насіння або перших сходів. Підвищена вологість ґрунту може бути, коли ємність з посівами дуже щільно закривають і зайва волога нікуди не зникає. Щоб уникнути цього, ємність з посіяним насінням варто прикривати але з незначним доступом повітря (або періодично обережно провітрювати).

Сильно глибоко посіяне насіння. У багатьох культур глибока посадка насіння може призвести до появи лише невеликої частини сходів. Особливо це стосується культур, у яких дрібне насіння (рукола, кріп, петрушка, салати, петунія, тощо). Оптимальна глибина посіву насіння – 0.3-0.6 см. Дрібне насіння варто розсипати на поверхні ґрунту без заглиблення.

Додаткова обробка вже обробленого насіння. Перед посівною обробкою насіння стимуляторами, марганцівкою або мікроелементами, варто враховувати, чи було попередньо оброблене насіння виробником. Додаткова обробка вже обробленого насіння може призвести до не прогнозованих наслідків, навіть до гниття насіння.